Borvaria-korttipeli

Teemu Vestovuon tekemä Borvariakorttipeli on ilmainen työkalu pelinjohtajille. Se on suunniteltu erityisesti etäpelejä varten ja korttiruudun jakamista Discordissa tai muissa streamauspalveluissa.

Ei haittaa jos et halua asentaa tuntematonta ohjelmistoa koneellesi, voit käyttää nettiversiota. Universaalisti kaikilla alustoilla toimiva nettiselaimessa ajettava versio löytyy alta:

 


Pelistä on saatavilla myös eri käyttöjärjestelmillä itsenäisesti ajettavat versiot. Lataa allaolevista napeista peli haluamallesi alustalle. Ladattavat ohjelmat on päivitetty versioon 1.1. Uutena ominaisuutena mahdollisuus vaihtaa kokoruudun- ja ikkunatilan välillä.
Pelin Windows ja OSX -versiot estävät asennuksen virheilmoituksella. Tämä johtunee siitä ettei pelin kehitysympäristö ole laajalle levinnyt kehitystyökalu ja se on yhä betassa eikä sen kehittäjä ole vielä rekisteröinyt ohjelmaa Microsoftin ja Applen vaatimilla digitaalisilla allekirjoituksilla. Ohjeet virheilmoitusten ohittamiseen löytyvät latausnappien yhteydestä.

Pelin Windows-versio saattaa aiheuttaa Windows Defender Smartscreen -ilmoituksen asennuksen yhteydessä. Virheen saa ohitettua painamalla More info ja painamalla Run Anyway -nappia.

OSX-versio antaa myös virheen joka valittaa signeerauksen puutteesta ja estää ohjelman ajamisen. Ohje virheen ohittamiseen löytyy täältä.

Linux-versio on jaettu AppImage-formaatissa, jonka pitäisi toimia useimmissa distroissa.
Lue AppImagesta lisää täällä.Tiivistettynä latauksen jälkeen terminaali auki ja:

$ chmod a+x Borvariakorttipeli.AppImage

Jos ohjelman käynnistäminen antaa virheen (sain omassa Debianissa virheen /tmp/ -tiedoston oikeuksista eikä ohjelma suostunut käynnistymään), voit kokeilla ajaa ohjelman ilman sandboxausta:

$ ./Borvariakorttipeli.AppImage --no-sandbox

Työn alla olevia toimintoja ajettaviin ohjelmiin:

  • Mahdollisuus vaihtaa ikkunan ja täyden ruudun välillä. Julkaistu versiossa 1.1.
  • Pelin työpöytäversioihin myös erillinen vaarakorttien ohjelma joka pyörii ikkunassa.