PRAEDOR – hopeakolikot

Farrignian kuningattaren Liala Madan aarrekammiossa on myös hopeanvärisiä kolikoita. Ne tuovat onnea ja kukaan vakavasti otettava praedor ei lähde matkaan ilman muutamaa taskunpohjalla. Kruuna on kuningattaren kuva ja klaava Praedorin häntäänsä syövä hirviö. Praedor-hopeakolikoita voi ostaa suoraan Ville Vuorelalta alan tapahtumissa. Kolikot ovat muuten samanlaisia kuin aikaisemmat ”kultakolikot”, mutta nämä ovat lähes aitoa hopeaa (ero on atomitasolla). Hinta on 2 euroa kolikolta.

Praedor-hopeakolikoita voi nyt myös tilata postitse. Lähetä tilausmäärä, osoite ja puhelinnumero sähköpostilla kauppa@burgergames.com ja saat tilinumeron johon summan voi maksaa. Kun maksu on saapunut, kolikot tulevat postissa. Hinta on 2 euroa per kolikko + 5 euroa postimaksuja (tilauksen koosta riippumatta).

(Eli jos tilaat täydet 10 hopeakolikkoa hinta on (10 x 2) + 5 = 25 euroa.)

Käyttöohjeet

Pelin alussa pelaajat kaatavat kolikkonsa pöydälle niin että kaikki yltävät niihin. Enintään 10 kolikkoa per pelaaja, mutta vaikka vain jotkut olisivat niitä hankkineet, kaikki voivat niitä käyttää.  Ei haittaa vaikka eri pelaajien kolikot menisivät pelin kuluessa sekaisin.

Käyttämällä kultakolikon, pelaaja voi heittää uudelleen minkä tahansa nopan, jos silmäluku ei ollut 6. Taitoheitto, vaurioheitto, kokemusheitto, säkäheitto… ei väliä. Käytetyt kolikot päätyvät joko pelinjohtajalle, tai ne muuten kerätään pois pöydältä.

Kun seikkailu on ohi ja praedorit ovat palanneet myymään ryöstösaaliinsa, myös pelaajat saavat käyttämänsä kultakolikot takaisin. Jos seikkailu on pitkä ja monivaiheinen, pelinjohtaja voi palauttaa kolikot muuten sopivassa suvantokohdassa, esimerkiksi kun odotetaan vammojen paranemista, vuodenaikojen vaihtumista tai pitkän matkan aikana.

Kolikoiden halkaisija on 32 millimetriä, paksuus 2,2 millimetriä ja ne tehty alpakka-seosmetallista (tunnetaan myös saksanhopeana tai valkokuparina). Kuva-aiheet on suunnitellut ja piirtänyt Petri Hiltunen.