PRAEDOR Pelinjohtajan kirja

PRAEDOR on fantasiaroolipeli Petri Hiltusen samannimisten sarjakuvatarinoiden maailmasta. Se kertoo Jaconiasta, maailman sirpaleesta, joka on jäänyt keskelle muinaisen kirouksen tuhoaman superkulttuurin jäännöksiä. Erityisesti se kertoo praedoreista, taitavista ja rohkeista seikkailijoista, jotka tekevät retkiä Borvarian raunioihin aarteiden toivossa. He ovat legendojen sankareita ja konnia, kadehdittuja menestyjiä ja vihattuja nousukkaita. Heidän joukossaan ylhäiset ja alhaiset ovat tasa-arvoisia, sillä hirviöt ja hornanhenget eivät piittaa sukupuista. Praedor on pulp-fantasiaa aikuiseen makuun. Kirjoineen ja sarjakuvineen Praedorista on kasvanut suurin suomalainen fantasiabrändi.

Praedor-roolipelin 2. laitos toi 20 vuotta lisää kokemuksia ja uusia tarinoita osaksi roolipeliä. Se on täysin yhteensopiva aikaisempien lisäkirjojen kanssa. Mukana on myös uutta sarjakuvaa, lahjakkaiden kuvittajien yhteistyönä tekemää taidetta, särmemmät säännöt, lisää maailmatietoa ja keinoja tehdä seikkailijasta vieläkin värikkäämpi. Alkemia ja hirviösäännöt on uudistettu ja aikalinjaa päivitetty vuoteen 520 V.a. asti, jolloin mukaan on saatu sarjakuvien ja romaanien käänteet. Kattavan pelinjohto-ohjeistuksen, runsaiden esimerkkien ja valmishahmojen avulla Praedor-roolipeli sopii myös uusille seikkailijoille, joskin lähdemateriaalinsa vuoksi sitä ei suositella aivan pienimmille.

Pelinjohtajan kirjassa on kaikki mitä huimia seikkailuja ja ovelia juonenkäänteitä pohtivan pelinjohtajan tulisi tietää. Roolipeliin on tarjolla myös Seikkailijan kirja.

  • Julkaistu 2020 (Burger Games)
  • 156 sivua, A4-koossa
  • Keinonahkakannet metalliväripainatuksella
  • Runsas mustavalko- ja harmaakuvitus
  • Upea Jaconian värikartta

Pelinjohtajan kirjaa on myynnissä Fantasiapeleissä, Puolenkuun peleissä, Pelikryptassa ja Oh My Game!:ssä.

Ostajat saavat myös pääsyn jatkuvasti päivittyvään PDF-versioon. Kysy jälleenmyyjältäsi.