Uponneen jumalan uni

  • Julkaistu: 2018.
  • Teksti: Sakari Peuranen.
  • Kansikuva: Petri Hiltunen.
  • Nidottu.

Treban Farrignialainen, kokenut praedor, kokoaa retkikunnan Borvariaan arkkivelho Ramenath Manadirin määräyksestä. Seurueen oppaaksi lähtee Satai, juoppo puoliverinen, jolla on pelissä enemmän kuin oma elämänsä. Hajanainen joukko ajautuu vastoinkäymisestä toiseen aarrejahdin viedessä heidät Jaconian paimentolaisten ja metsäläistenkin pariin. Mutta perääntyä ei voi, sillä heidän työnantajansa ei salli epäonnistumisia tai juonittelua selkänsä takana.

Uponneen jumalan uni sijoittuu sarjakuvataiteilija Petri Hiltusen luomaan Jaconiaan. Romaani kertoo elävästi ja aistivoimaisesti praedorien ankarasta arjesta maailmassa, jossa hengissä pysyminen voi olla kiinni enemmän sokeasta sattumasta kuin taidoista. Sakari Peuranen lisää näyttävästi oman mutaisen kynänjälkensä Praedor-kirjailijoiden joukkoon.

Peuraselta on aiemmin julkaistu praedor-novelli Vanha ystävä antologiassa Praedor – Kirotun maan kulkijat (Osuuskumma 2014). Uponneen jumalan uni sijoittuu vuoteen 516 Valiarin aikaa ja on osa virallista Praedor-kaanonia.

Painettu kirja Holvista

E-kirja Elisa kirjasta