Ropecon 2018 ja Praedor – Varjojen kirja

Praedor-roolipeli on saanut kolmannen virallisen lisäkirjansa; kovakantisen 104-sivuisen opuksen nimeltä Varjojen kirja.

Varjojen kirja keskittyy seikkailuihin Jaconian rajojen sisäpuolella ja  miten muinaisen menneisyyden käänteet ja jäänteet vaikuttavat tähän päivään. Vaikka Jaconian rahvas karttaa muinaisen maailman varjoja, ne vetävät puoleensa seikkailijoita ja aarteenetsijöitä. Joskus praedorit ovat siinä porukassa kunniallisemmasta päästä. Kirjassa on myös neljä pitkää valmisseikkailua, uusia hirviöitä ja seikkaperäinen kuvaus Warthin raunioista upean kartan kera. Lisäksi mukana on Miska Fredmanin tekemiä luolasto- ja rauniokarttoja, kuten Kirotussa kirjassakin. Varjojen kirja ilmestyi Ropeconissa ja kattoi tuotantokulunsa 24 tunnissa. Nyt tapahtuman jälkeen sitä saa Praedor-roolipelin tavanomaisilta jälleenmyyjiltä: Fantasiapeleistä, Puolenkuun peleistä ja Pelikryptasta. Katso tuotesivua.

Ropecon 2018 oli Praedorille muutenkin hyvää aikaa. Roolipeliin liittyviä tuotteita myytiin runsaasti ja Varjojen kirjan tuotantokustannukset oli katettu 24 tunnissa. Aavetaajuus möi Käärmetanssijan loppuun ja Bard & Jester sai myytyä kaikki Praedor-noppakuppinsa. Varjojen kirjan julkaisuesitelmällä oli runsaasti yleisöä ja yllättävän moni oli vaivautunut paikalle myös lauantaina puolelta päivin kun haastattelin Sakari Peurasta, Uponneen jumalan unen kirjoittajaa. Ropeconissa kerrottiin myös tulevasta. Alkuperäinen suunnitelmani oli pitää roolipelin suhteen välivuosi 2019, mutta sen sijaan roolipeliin ilmestyykin Kristel Nybergin kirjoittama kielletyn rakkauden kirja. Lisäksi ensi vuonna ilmestyy runsaasti Praedor-fiktiota ja toivon mukaan myös seuraava pitkä romaanini Verivartio.

Sitä seuraavana vuonna, eli 2020, Praedor-roolipeli täyttää 20 vuotta. Tarkka syntymäpäivä on 8.12. ja silloin on tarkoitus julkaista jotakin todella erityistä.

Seuraava Praedoriin ja Praedor-roolipeliin liittyvä tapahtuma on Tracon 7.-9.9., jossa on tarjolla Praedor & Stalker – roolipelejä kauhun kiertoradalta -esitelmä, sekä Burgerin kahvihetki vapaamuotoista keskustelua ja kenties Ropeconissa heränneitä kysymyksiä varten. Ajankohdat löytyvät Traconin ohjelmakartasta.