Praedor -roolipeli 18 vuotta!

8. joulukuuta 2000 oli hyinen ja tuulinen talvipäivä. Ajoin autolla Yliopistopainoon hakemaan ensimmäisiä Praedor-roolipelin laatikoita Teollisuuskadulta ja kannoin niitä parkkipaikalta Fennian edestä silloin Kaisaniemessä sijaitsevaan Fantasiapelien liikkeeseen. Muistaakseni ensimmäinen tilaus oli suoraan viisi laatikkoa, joten sain toiselle hakureissulle apua. Mutta viikkoa myöhemmin operaatio piti tehdä uudelleen, sillä koko toimituserä oli myyty ja ensimmäinen painoseräkin loppui kuukaudessa. Seuraavaan Ropeconiin mennessä Praedor-roolipelistä oli tullut kaikkien aikojen myydyin suomalainen roolipeli melkoisella marginaalilla. Se titteli on sittemmin jouduttu luovuttamaan eteenpäin, mutta se on edelleen yksi pelatuimpia ja sillä aktiivinen ja osallistuva harrastajakuinta.  Sääntökirja ei suinkaan ollut täydellinen. Olimme menneet lupaamaan roolipelin vuoden 2000 aika, joten joulukuuhun mennessä oli jo kiire. Osa virheistä ja puutteista korjattiin 1.1. versiossa 2006.

Praedor-roolipeli inspiroi kokonaisen sukupolven suomalaisia roolipelikirjailijoita kokeilemaan onneaan ja parhaat, tai ainakin sitkeimmät, ovat yhä työn touhussa. Roolipelin ympärille syntyneestä yhteisöstä nousi myös useampia novelli- ja romaanikirjailijoita.