Praedor yleisösessiot – miten?

Pidin Ropeconissa esitelmän Praedor-yleisösessioiden historiasta, valmisteluista ja peluuttamisesta. Esitelmän kalvot ovat liitteenä. Esitelmän jälkeen tuli useampikin kysely siitä miten minut saisi sinne tai tänne peluuttamaan.

Tulen kun kutsutaan ja kaikki alkaa yhteydenotolla, mieluiten sähköpostitse.

Jos paikka tai tapahtuma on sellainen, että kuka tahansa voi ilmoittautua sessioon, pientä pelimaksua vastaan tai ei, hintani on pullo coca-cola zeroa, tai kaksi pulloa jos paikka on niin kaukana, että minun täytyisi yöpyä matkalla. Jos paikka tai tapahtuma on kaukana, järjestelyt minun puoleltani voivat olla vaikeampia ja se mutkistaa aikatauluja, mutta minä vastaan niistä ja aiheutuneista kuluista.

Voin ottaa enintään kuusi pelaajaa ja pelaajien hankinta ja ilmoittautumiset ovat kutsuvan tahon vastuulla – eri paikoissa on erilaisia käytäntöjä. Session pituus on neljä tuntia. Praedor on kirjoitettu aikuisille ja nuorille aikuisille, mutta yleisösessioissa ikäraja voi olla alempikin. Muutan sisältöä ja kuvausta pöydässä olevan väen perusteella muutenkin. Käytämme yksinkertaistettuja valmishahmoja, eikä aikaisempaa kokemusta Praedorista tai ylipäätään roolipeleistä ei tarvita. Kiinnostus fantasiaan tai spekulatiiviseen fiktioon noin yleensä on toki eduksi.

Seuraavaksi pitää sopia ajankohta. Yritän rajoittaa yleisösessioiden määrän korkeintaan kahteen kuukaudessa ja mieluiten viikonloppuihin (lauantai). Toisinaan tästä voidaan joustaa, mutta joskus minulla on myös omia matkoja tai muita tapahtumia. Kellonaika on 12->, joskin kauempana olevien paikkojen osalta on huomioitava myös matka-aika. Tulen ja lähden yleensä junalla.

Kun kaikesta tästä on päästy yksimielisyyteen, lisään yleisöpelin omaan julkiseen keikkakalenteriini ja asia on sillä sovittu!